Риба є субстратом для отримання риб’ячого жиру, який в свою чергу є джерелом ПНЖК (поліненасичених жирних кислот) омега-3.
ПНЖК Омега-3 містяться в жирній морській рибі і риб’ячому жирі, морепродуктах, м’ясі диких тварин, натуральних рослинних оліях, таких як рижикова, гірчична, льняна і т.д..
Саме від кількості вмісту жирних кислот залежить ефект, який чинить омега- на організм.
Жирні кислоти поділяють на насичені, мононасичені та полінасичені в залежності від наявності і кількості подвійних зав’язків в вуглеводному ланцюгу молекули.
Серед ПНЖК особливу цікавість представляють омега-3(подвійний зв язок після третього атому вуглеводу) та омега-6 (подвійний зв язок після шостого атому вуглеводу) жирні кислоти.
Так компанія SOLGAR в своєму асортименті пропонує широку лінійку продуктів ПНЖК, що дає можливість індивідуально підійти до вирішення визначених задач в підтримці здоров’я та хорошого самопочуття.